evs_header-voordelen

Projectplan 2026 t/m 2030

Voorwoord

In onderstaand projectplan is de aanpak van de Europese Aanbesteding en het daaropvolgende traject Energie Voor Scholen (EVS) 2026 – 2030 omschreven. Dit grote collectief (ca. 400 miljoen kWh en 100 miljoen m3 aardgas met ca. 6.200 locaties oftewel ca.12.500 aansluitingen) zal op een zo goed mogelijke manier in de markt worden gezet. Het energielandschap is ten opzichte van de voorgaande jaren flink veranderd. Kern van de gehele problematiek is: hogere energietarieven in het algemeen, grotere onbalanskosten door de hoge en grillige productie van stroom door wind en zonneparken in combinatie met de afbouw van conventionele energiecentrales. Energieleveranciers willen deze risico’s niet meer lopen en als ze hiertoe gedwongen worden door bijvoorbeeld de salderingsregeling bij zonnepanelen, rekenen ze de kosten door aan de eindgebruiker. Hellemans Consultancy ziet hierdoor de laatste twee jaar in alle tenders relatief hoge (risico) opslagen.

Om voor dit collectief een zo goed mogelijk contract te verkrijgen zijn speciaal voor EVS meerdere marktconsultaties uitgevoerd die met name gefocust zijn geweest op teruglevering en/of opwekking van zonnepanelen. Daarbij speelt aanvullend mee dat circa 1/3 van de schooldaken inmiddels is voorzien van zonnepanelen. Er zal dus een uitvraag moeten komen waarbij alle deelnemers tot hun recht komen. Daarnaast moeten zaken als bandbreedte, service en facturatie optimaal worden neergezet. We hopen met onderstaand plan duidelijkheid te geven over hoe wij gaan uitvragen en hoe wij het collectief de komende jaren zo goed mogelijk kunnen bedienen.

1. Organisatie 

Organisatie

De organisatie is als volgt;

Stuurgroep

De stuurgroep bestaat uit een vertegenwoordiger van elke profielorganisatie die deelneemt aan het collectief en de projectleider van Hellemans Consultancy. De stuurgroep voert het toezicht uit over het gehele project en beslist over alle activiteiten die uitgevoerd moeten worden. De projectgroep bestaat uit de volgende vertegenwoordigers:

  • Joost Rog (Verus)
  • Ron van der Raaij (VOS/ABB)
  • Miriam Leget (VBS)
  • Rasit Bal (ISBO)
  • Arjen de Kraker (VGS)
  • Arjen Leenhouts (HC, directeur)
  • Karin Michgels (HC, consultant)

Werkgroep

De werkgroep bestaat uit de vertegenwoordigers van de profielorganisaties. Vanuit Hellemans Consultancy zal mevrouw Karin Michgels, Arjen Leenhouts en Tjeerd Kuiper plaatsnemen. De werkgroep heeft als taak de communicatie naar de schoolbesturen, pers, potentiële leveranciers etc. uit te voeren en is verantwoordelijk voor het optimaal laten functioneren van het inschrijfproces en de Europese Aanbesteding.

Hellemans Consultancy

Hellemans Consultancy is sinds 1997 actief op de energiemarkt.  We zijn gespecialiseerd in verschillende  energievraagstukken. Onafhankelijk, deskundig en betrouwbaar. Wij treden met 40 medewerkers op als energiemanager en adviseren en ondersteunen op het gebied van energie inkoop, energiebesparing en duurzaamheid. Energie Voor Scholen bestaat als collectief sinds 2003. Hellemans Consultancy adviseert, uitgedrukt in energieomvang, ca 12% van de zakelijke Nederlandse markt.  www.hellemansconsultancy.nl

2. Aanpak en strategievorming

Aanpak

Het contract voor elektriciteit en aardgas moet minimaal:

  • de meest scherpe tarieven tot stand brengen waarbij een risicoprofiel (zie punt 3 ad 2) wordt gehanteerd welke past binnen het beleid van EVS en een maximale ruimte hebben in daadwerkelijke afname. Voorbeelden hiervan zijn verhuizen, uitbreiden of juist afstoten van aansluitingen;
  • een maximale ruimte hebben voor bijvoorbeeld zonnepanelen, warmte/koude opslag, micro WKK etc.
  • alle wet- en regelgeving respecteren.

Rekening houdend met deze doelstellingen wordt uitgegaan van een aanpak waarbij een Europese Aanbesteding voor een contract voor vijf jaar wordt gehanteerd.  Eén vaste termijn van 5 jaar lukt niet omdat leveranciers dit te lang vinden i.v.m. risico-posities op de futuremarkt. Er zal daarom een driejarig contract met twee keer een optiejaar worden toegepast. Er is gekozen voor een openbare procedure. De tariefstelling voor de opslagen op de handelsmarkten wordt vastgelegd in dit contract en voorts worden op zo gunstig mogelijke momenten de energie- tarieven ingekocht (klikmomenten).

Strategie

In gesprek met de stuurgroep (zie punt 5) zijn de uitgangspunten voor de aanbestedingsdocumenten en de inkoopstrategie bepaald. Punten van aandacht vormen onder andere: inpassen van teruglevering (zonnepanelen) van deelnemers, bepalen inkoopmanier (strategie), facturering, duurzaamheid (Certificaten), meetwaardenverstrekking door de leverancier etc.

Al deze eisen en wensen worden vooraf door Hellemans Consultancy geïnventariseerd en in een later stadium verwerkt in de aanbestedingsdocumenten en leveringsovereenkomsten. Voor de Europese Aanbesteding moeten vooraf de eisen en wensen worden vastgelegd. In de volgende aanbestedingsstrategie zijn voor uw informatie een aantal belangrijke zaken toegelicht.

3. Aanbestedingsstrategie

Gezien de grote opdrachtwaarde en het inmiddels kleine aantal potentiële leveranciers (ca. vijf) in de zakelijke markt  wordt er gekozen voor een openbare Europese Aanbestedingsprocedure. Er zijn van te voren verschillende ronden van de marktconsultatie gedaan om de kans van slagen van aanbesteding te vergroten.

3.1 Doorlooptijden geadviseerde procedure

Bij een openbare procedure is de minimumtermijn van inschrijving 45 kalenderdagen, gerekend vanaf de verzenddatum van de aankondiging.

Er wordt een langere doorlooptijd gehanteerd dan de wettelijke termijnen om de kans op een succesvolle aanbesteding te vergroten. De verwachting is om de aanbesteding te publiceren in februari en te gunnen in juni 2025. Een verlengde doorlooptijd is nodig omdat:

  • de aanbestedingsteams aan leverancierszijde vrij klein zijn;
  • de meeste leveranciers een juridische check op de documenten willen doen en soms een tijdrovende credit-check willen uitvoeren.

3.2 Wijze van specificeren

De levering van de producten (elektriciteit, gas, GvO’s en VER’s) worden technisch goed omschreven. Deze specificatie zal en mag geen belemmerend effect hebben op het aantal inschrijvers.
Voor de levering van elektriciteit en gas zijn er vrijwel geen kleinere mkb-bedrijven actief.
Voor de levering van GvO’s en VER’s zijn er wel diverse mkb-bedrijven actief.
Alle leveranciers, mkb-of niet, hechten zelf ook waarde aan een precieze omschrijving van de levering. De wijze van specificatie zal dus ook geen belemmerend effect hebben op de mogelijkheid voor MKB-bedrijven om in te schrijven. (Dit mag ook niet volgens de EA-regels.)

3.3 Aantal te contracteren leveranciers

Er wordt één leverancier gecontracteerd voor zowel de levering van duurzame elektriciteit en duurzaam gas. Dit betekent dat de te leveren elektriciteit voor 100% geleverd wordt uit installaties voor Nederlandse wind en zon en het te leveren gas voor 100% wordt verduurzaamd middels CO2-compensatie.
Zie ook paragraaf 3.4 omtrent de perceelindeling voor een nadere toelichting van deze keuze.

3.4 Samenvoeging en Perceelindeling

De aanbesteding omvat de levering van duurzame elektriciteit en duurzaam gas. Deze worden voor alle deelnemers geclusterd tot 1 opdracht. De belangrijkste reden voor de samenvoeging van de opdrachten elektriciteit en gas is dat verscheidene leveranciers in verband met hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen het niet wenselijk vinden om alleen gas te leveren. Om de kans van slagen van beide opdrachten te vergroten, worden deze daarom samengevoegd. Omdat er verder geen leveranciers in aanbestedingenland actief zijn welke enkel gas aanbieden, wordt de markt niet beperkt door deze keuze.

Verder is belangrijk dat Energie Voor Scholen ervoor kiest om duurzame elektriciteit en duurzaam gas aan te besteden en dat dit gaat om 2 verschillende producten. Er zijn verschillende marktpartijen welke er op aandringen dat dit 4 producten betreffen omdat de verschillende certificaten welke de duurzame levering aantonen, als losse opdracht bestempeld kunnen worden. Energie Voor Scholen gaat hier niet in mee omdat de taak voor de administratie van de Garanties van Oorsprong wettelijk bij de leverancier is neergelegd. Energie Voor Scholen wil de daarmee gepaard gaande administratie dan ook bij de leverancier laten. Deze keuze zal in de Inschrijvingsleidraad goed onderbouwd worden omdat er een grote kans is op kritische vragen van met name één specifieke broker die alleen handelt in duurzame certificaten en niet elektriciteit en aardgas.

3.5 (Gunnings-)criteria

De gunning van de opdracht zal worden gedaan op basis van Beste Prijs Kwaliteit Verhouding (BPKV).

Mede omdat de opdracht technisch gespecificeerd zal worden is het onderscheidend vermogen van leveranciers in onderhavige opdracht relatief laag. Prijs zal een belangrijk onderdeel uitmaken van de prijs-/kwaliteitverhouding en zal zeer waarschijnlijk doorslaggevend zijn. Toch is er wel een aantal relevante kwalitatieve criteria waarop inschrijvers zich kunnen onderscheiden.

Leveranciers kunnen zich naar verwachting in deze opdracht met name onderscheiden op de volgende onderdelen:

  • Meest gunstige voorwaarden m.b.t. teruglevering;
  • Gunstige opslag en afslag bij levering en teruglevering;
  • Mate waarin het totaal van aansluitingen met eigen opwek (zonnedaken) zo rendabel mogelijk wordt voor alle deelnemers. EVS heeft hiertoe een speciaal model ontwikkeld waarover hieronder meer;
  • Mate waarin op aansluitingen met eigen opwek gestuurd kan worden. Dus een aparte curtailmentgroep;
  • Bandbreedte van het af te nemen volume;
  • Hoever er van te voren mag worden ingekocht (geklikt);
  • Aanleveren meetdata door leveranciers;
  • Flexibiliteit die leveranciers bieden in de overeenkomst voor het invoeren van onder meer de verduurzamings- en energiebesparingsmaatregelen van EVS gedurende de looptijd en dus verschuiving van gas naar elektriciteit. Of te wel of EVS jaarlijks het af te nemen volume kan aanpassen;
  • Een speciaal team (service) bij de energieleverancier voor EVS voor het behandelen van vragen naast de opvang van vragen door Hellemans Consultancy;
  • Facturatie op basis van werkelijke afname en niet op voorschotnota’s;
  • Mate waarin de leverancier kan voldoen aan de gewenste administratieve verwerking van gegevens.

De prijs-/kwaliteitverhouding dient nader afgestemd te worden op basis van de gunningscriteria maar zal naar verwachting tussen de 50/50 en 60/40 liggen. In de aanbestedingsleidraad zal de toe te passen gunningsmethodiek nader worden beschreven.

3.5.1.  Beoordeling op eigen opwek

Een kWh zonnestroom kost aan afschrijving, onderhoud, etc.  tussen de € 0,07 en € 0,15 per kWh afhankelijk van de systeemgrootte en leeftijd (jongere en grotere systemen zijn voordeliger).
De ambitie is dat elke kWh zonnestroom ook ongeveer deze waarde oplevert, aan besparing op levering, energiebelasting, transportkosten en terugleververgoeding.
In de praktijk zal dat wat afwijken: sommige systemen zijn minder rendabel dan bij plaatsing gedacht, maar negatief zou niet nodig moeten zijn. De manier waarop normaliter opslagen worden uitgevraagd in aanbestedingen zou voor EVS betekenen dat er waarschijnlijk vrij veel systemen onrendabel worden.
Dat is niet wenselijk en daarom hebben we een model ontwikkeld waarbij:

  1. Hellemans Consultancy o.b.v. de verbruiksgegevens per aansluiting een inschatting doet van de hoeveelheid geplaatste kWp zon per aansluiting;
  2. leveranciers méér mogelijkheden krijgen om differentiatie in opslagen aan te bieden.

De bedoeling is dat leveranciers bij het opstellen van hun prijzen/offerte meteen inzicht krijgen in de impact die dit heeft op zonnesystemen in het collectief. We verwachten dat het overgrote deel van de zonnesystemen daarbij rendabel kan blijven.

3.6. Uitvoering Europese Aanbesteding

De werkzaamheden die derhalve in het kader van de Europese aanbesteding worden uitgevoerd zijn:

  1. Inventariseren van verbruiksgegevens;
  2. Inventariseren van de mate van eigen opwek;
  3. Doorlopen van een marktconsultatie in meerdere ronden, zowel schriftelijk als digitaal;
  4. Opstellen van het marktconsultatieverslag;
  5. Opstellen offerteaanvraag en leveringsovereenkomst;
  6. Aankondigingen via Mercell op Tender European Daily / aanbestedingskalender en TenderNed;
  7. Communicatie met gegadigden;
  8. Organisatie van de aanbesteding;
  9. Opstellen van een proces-verbaal van aanbesteding;
  10. Beoordelen en selecteren van leveranciers;
  11. Uitnodigen van leveranciers voor de éénmalige biedingen;
  12. Beoordelen van de totale inschrijvingen;
  13. Opstellen van proces verbaal van gunning;
  14. Opstellen van voorlopige en definitieve gunningsbrieven;
  15. Publiceren van aankondiging van de gegunde opdrachten;
  16. Overdragen aanbestedingsstukken.

Hieronder volgt op enkele van deze activiteiten een korte toelichting.

ad 1) Inventariseren van verbruiksgegevens
Nieuwe deelnemers aan Energie Voor Scholen dienen een aansluitlijst bij hun huidige leverancier op te vragen. Dit geldt ook voor bestaande deelnemers die aansluitingen willen toevoegen die nog niet in het collectief zitten. Tevens worden de daadwerkelijke meetwaarden opgevraagd door de leveranciers van het gehele collectief. Met al deze gegevens wordt de totale hoeveelheid in te kopen elektriciteit en aardgas en het profiel bepaald.

ad 2) Inventariseren van de mate van eigen opwek
Heel veel scholen (ca.1/3) hebben zonnepanelen op het dak liggen. Omdat dit een enorme invloed heeft op de (on)voorspelbaarheid van het verbruik en derhalve o.a. de onbalans- en shapingkosten, heeft Hellemans Consultancy voor EVS een model ontwikkeld dat, op basis van de verbruiken, een voorspelling kan doen van het circa geplaatste vermogen. De bedoeling is om leveranciers op basis daarvan het vermogen te laten beprijzen en tegelijkertijd het doel na te streven de eigen opwek voor alle deelnemers rendabel te houden. Gezien het belang hiervan een nadere toelichting in paragraaf 3.5.1.

ad 5) Opstellen offerteaanvraag en leveringsovereenkomst
Er zal in basis gebruik worden gemaakt van een offerteaanvraag van Hellemans Consultancy welke speciaal voor Europese aanbestedingen in de energiemarkt is ontwikkeld en juridisch getoetst is door diverse partijen. Leveringsvoorwaarden, algemene voorwaarden en kleine lettertjes van de leverancier worden per definitie uitgesloten. Desalniettemin hebben leveranciers ook sterke wensen in ruil voor betere condities of prijzen waardoor het definitieve contract pas met de gekozen leveranciers tot stand komt. De offerteaanvraag zal uiteraard op maat worden gemaakt en aangevuld met de eisen en wensen zoals deze zijn geïnventariseerd in de voorbereidingsfase.

ad 6) Aankondigingen op Tender European Daily en TenderNed.
Hellemans Consultancy zal gedurende de aanbestedingsprocedure als penvoerder optreden en als centraal aanspreekpunt voor gegadigden fungeren.

ad 10) Beoordelen en selecteren van leveranciers;
Nadat alle leveranciersaanbiedingen binnen zijn, wordt door Hellemans Consultancy samen met de Profielorganisaties een keuze gemaakt voor een bepaalde leverancier die aan de hand van een ranking tot stand komt. Het geven van punten aan de kwaliteitsvragen zal gemeenschappelijk gebeuren.

ad 16) Overdragen documentatie (Europese Aanbesteding)
Na gunning zal het proceduredossier door Hellemans Consultancy ter archivering aan alle schoolbesturen digitaal beschikbaar worden gesteld. Op grond van de toepasselijke EG-richtlijnen geldt een archiveringsplicht voor tenminste vijf jaren.

4. Contractmanagement

Tijdens het contractmanagement moeten o.a. de volgende zaken worden uitgevoerd:

  1. Implementeren keuze inkoopstrategie;
  2. Uitvoeren inkoopstrategie: volgen van tarieven energiemarkt en kopen op zo gunstig mogelijk marktmoment;
  3. Evaluatie inkoopmomenten;
  4. Informatiesessie.

ad 1) Implementeren en keuze inkoopstrategie

Zie ook onderstaande grafieken

Vast tarief (klikken op de future markt)

De inkoopstrategie zal altijd uit verschillende “aanpakken” bestaan. Dit zijn er minimaal drie. Te denken valt hierbij aan inkoop op lange termijn via 1/3 op een stop loss model en/of 1/3 vaste kleine hoeveelheden per tijdseenheid (bijvoorbeeld 1x per week, 40 weken lang) en tevens 1/3 op marktsentiment (door analisten bepaald aan de hand van info uit de markt). In het bestek zal dus rekening gehouden worden met minimale hoeveelheden in te kopen deelvolumes en de vraag hierbij zal ook zijn hoe lang van te voren we mogen kopen (bijvoorbeeld 3 – 5 jaar). De definitieve strategie zal met de commissie bepaald worden aan de hand van een Monte Carlo simulatie/risicomodel (zie onderstaande grafiek. Deze keuze zal dan in het voorjaar van 2025 gemaakt kunnen worden met de energieleverancier waar we voor hebben gekozen.

Pas in het voorjaar, wanneer we de eerste aankopen voor 2026 en verder doen, weten we waar de energiemarkten dan staan en kunnen we de juiste strategie bepalen. Onderstaande modellen  helpen ons (analytisch) mede te bepalen welke aanpak de juiste is.

Of te wel wat zijn de prijsrisico’s die we in de energiemarkt (willen) lopen?

Variabel tarief

Er zal in de uitvraag rekening worden gehouden met een tweede soort tarief (variabel) dat scholen ook kunnen kiezen indien er :

  • zelf energie wordt opgewekt (zonnepanelen) en/of
  • energie kan worden opgeslagen (batterijen) en/of
  • sprake is van flexibel gebruik door middel van warmtepompregelingen.

Dit zullen naar verwachting wellicht enkele tientallen locaties betreffen.

 

  • Een Monte Carlo model van de power prijs met scenario’s van de markt

 

  • Fundamentele analyse over mogelijke prijsbeweging in de toekomst. 

ad 2) Uitvoeren inkoopstrategie

Het volgen van de markt en het vastleggen van tarieven op zo gunstig mogelijke momenten zal uiteindelijk voor 90% het tarief voor het volgende jaar bepalen. Aan de hand van marktkennis en bovenstaande modellen wordt dus de strategie bepaald. In de afgelopen jaren hebben de markt tarieven van elektriciteit en aardgas de nodige pieken en dalen gehad zoals u niet ontgaan is. EVS is zeer goed door deze enorme prijspieken heen gelopen. In onderstaande grafieken is de ontwikkeling van respectievelijk het kale elektriciteitstarief en het kale aardgastarief voor levering 2026 weergegeven.

Steeds in het najaar (oktober) voorafgaand aan het leveringsjaar zullen wij de tarieven voor het leveringsjaar bekend maken. Indien de tarieven voor de navolgende jaren ook gunstig zijn, kunnen die ook al (deels) vastgezet worden.

Het verkrijgen van marktinformatie is van essentieel belang bij het definitief vaststellen van de elektriciteit en aardgastarieven. Deze informatie wordt dagelijks door Hellemans Consultancy verkregen via bronnen als Reuters, Heren, Energeia, Endex etc. Aan de hand van deze informatie kan in overleg worden beslist op welk moment de inkoop van elektriciteit en aardgas of een deel daarvan zal plaatsvinden. LET OP, veelal kan er op onderstaande noteringen van Endex al niet meer gekocht worden. Elke klik/aankoop loopt via de OTC-markt (desk) en dit zijn tarieven die maar een 15 minuten geldig zijn. In deze 15 minuten moeten onze analisten kijken of de quoot die wordt afgegeven markt conform is, is dit  niet het geval wordt deze gecanceld en opnieuw opgevraagd. Bekijken of een quoot marktconform is kan alleen maar als we inzicht hebben in de lopende actuele energiemarkten.(zie onze bronnen)

 

  • Ontwikkeling van de elektriciteitstarieven voor levering in 2026 en verder

 

  • Ontwikkeling van de aardgastarieven voor levering in 2026 en verder

5. Financien

Kosten schoolbesturen

De volgende deelname tarieven worden gehanteerd:

  • aansluitingen kleinverbruik € 2,35 /maand (elektriciteit tot en met 3 x 80 ampère en aardgas tot 170.000 Nm3/jaar);
  • aansluitingen grootverbruik € 17,10 /maand.

Alle hierboven genoemde tarieven zijn exclusief btw. Jaarlijks kan er een indexatie (eerste indexatie per 1 januari 2027) van de deelnamekosten plaatsvinden aan de hand van de dienstenindex. Het kan zijn dat de leverancier bovenstaande kosten niet meer apart op de factuur weergeeft maar deze verwerkt in de energieprijs.

Betaalwijze

De kosten voor deelname aan het collectief zullen dus door de winnende leverancier(s) in rekening worden gebracht bij de deelnemers. Deze fee zal per kwartaal aan EVS worden afgedragen voor het dekken van de nodige kosten.

Kosten voor niet-leden profielorganisaties

Wanneer een schoolbestuur geen (meer) lid is, zijn de deelnamekosten 2x die van de leden (zie bovenstaande bedragen). Deze bedragen worden deels door de leverancier en deels door Hellemans Consultancy in rekening gebracht en afgedragen aan EVS.

6. Planning

Planning

In grote lijnen verloopt dit project als volgt:

Voorbereidingsfase Datum
Commitments: Versturen deelnameverklaringen nieuwe EA richting leden (mede afhankelijk van moment dat eerste uitbetalingen naar leden gaan) maandag 9 december 2024
Commitments: Aanleveren definitieve commitments op deelname EA (EXTERN TE COMMUNICEREN) vrijdag 7 februari 2025
Publiceren van de aanbesteding (via Mercell) 17:00 uur dinsdag 18 februari 2025
Inschrijvingsfase
Deadline vragenronde voor Geïnteresseerden, 10:00 uur dinsdag 11 maart 2025
Versturen Nota van Inlichtingen 1 aan Geïnteresseerden, uiterlijk dinsdag 18 maart 2025
Deadline 2e vragenronde voor Geïnteresseerden, 10:00 uur dinsdag 1 april 2025
Versturen Nota van Inlichtingen 2 aan Geïnteresseerden, uiterlijk dinsdag 8 april 2025
Beoordelings- en gunningsfase
Deadline aanbieden door Geïnteresseerden (uiterlijk 12:00 uur) dinsdag 29 april 2025
Bijeenkomst voor het beoordelen aanbiedingen woensdag 30 april 2025
Deadline beantwoorden verduidelijkingsvragen en aanvullende informatie door aanbieders 17:00 uur maandag 5 mei 2025
Uitnodigen van Inschrijvers voor tweede fase: eenmalige bieding dinsdag 6 mei 2025
Eenmalige bieding gas om 13:00 uur en elektriciteit om 14:00 uur dinsdag 13 mei 2025
Einde Standstill periode dinsdag 3 juni 2025
Bijeenkomst (onder voorbehoud) met Leverancier donderdag 5 juni 2025
Ondertekenen definitieve overeenkomsten (per opdrachtgever) (vanaf) woensdag 4 juni 2025

EVS behoudt zich het recht voor, vanwege moverende redenen, van de planning af te wijken.

7. Inschrijven en overige communicatie

Energie Voor Scholen zorgt ervoor dat alle zaken rondom de energiecontracten voor deelnemers op één plek duidelijk en overzichtelijk terug te vinden zijn: inschrijven, mutaties doorgeven, prijsafspraken, nieuwsbrieven en contactgegevens etc.

Wanneer scholen willen deelnemen aan het nieuwe collectief kunnen zij dit kenbaar maken via de website. Vervolgens ontvangt de school een deelnameverklaring via de mail. Deze dient ondertekend teruggemaild te worden naar Hellemans Consultancy.

Servicedesk

Gedurende het gehele traject heeft Hellemans Consultancy minimaal 2 personen continue beschikbaar voor alle werkzaamheden ten behoeve van het collectief. Zodoende kunnen veel vragen, mutaties etc. door Hellemans Consultancy worden opgelost en is Hellemans Consultancy de “rechterhand” voor de deelnemers richting leveranciers en netbeheerders.
U kunt met al uw vragen op energiegebied bij ons terecht.

Slotbepaling

Hellemans Consultancy spant zich in om bovenstaande werkzaamheden naar eer en geweten zo goed mogelijk uit te voeren en is niet verantwoordelijk voor onvoorziene (markt) omstandigheden of verschrijvingen in de tekst van dit document en niet aansprakelijk voor enige schade die  voortvloeit uit de dienstverlening ten behoeve van dit plan.

Scroll naar boven